Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift met Taylor tegen Excelsior

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift met Taylor tegen Excelsior

24 april - 18:20 Laatste update: 18:21
38

Ajax komt woensdagavond na tien dagen weer in actie in de Eredivisie. De ploeg van John van 't Schip krijgt bezoek van Excelsior. De trainer sleutelt voor het duel met de Kralingers aan zijn opstelling.

De Eredivisie lag afgelopen weekend stil in verband met de bekerfinale. Ajax - Excelsior stond aanvankelijk komend weekend op de rol, maar wordt eerder afgewerkt. Door de blessure van Diant Ramaj staat Gerónimo Rulli net als tien dagen geleden tegen FC Twente (2-1) onder de lat. Van 't Schip put vertrouwen uit de tweede helft tegen de Tukkers, waarin een achterstand werd omgezet in een overwinning.

Wedden

Meer odds

Van 't Schip lijkt zich dan ook vast te klampen aan die tweede helft. Het betekent dat Ajax woensdagavond teruggrijpt naar een 4-3-3-systeem. Devyne Rensch, Josip Sutalo, Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato vormen de achterhoede, waardoor Kenneth Taylor doorschuift naar het middenveld. Op het middenrif wordt hij bijgestaan door Sivert Mannsverk en Benjamin Tahirovic, die uitstekend speelde tegen Twente en dus de voorkeur krijgt boven Branco van den Boomen.

Vooin behouden Mika Godts, Brian Brobbey en Steven Bergwijn hun basisplaatsen. Door blessures zijn Steven Berghuis en Jordan Henderson nog niet inzetbaar voor Van 't Schip. De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena begint om 21.00 uur.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato; Tahirovic, Mannsverk, Taylor; Godts, Brobbey, Bergwijn

Alles weten over de situatie van Frenkie én welke Feyenoorders gaan zeker mee naar het EK? Bekijk Studio Oranje nu hieronder!