Opstelling Ajax: Van 't Schip voert één wijziging door tegen Excelsior

24 april 2024, 19:48   Bijgewerkt: 24 april 2024, 20:20
Foto: © Imago

Ajax-trainer John van 't Schip voert één wijziging in zijn basiself door voor het thuisduel met Excelsior. In tegenstelling tot het duel met FC Twente van tien dagen geleden verdwijnt Branco van den Boomen uit de basiself en keert Benjamin Tahirovic juist terug.

Gerónimo Rulli verdedigt tegen de Kralingers zoals verwacht het doel van de Amsterdammers. Voor hem kiest Van 't Schip, net als in de tweede helft van het duel tegen FC Twente (2-1 winst) voor een viermansdefensie. Die wordt gevormd door Devyne Rensch, Josip Sutalo, Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato.

Op het middenveld kiest Van 't Schip voor de verwachte namen: Sivert Manssverk, Kennety Taylor en Benjamin Tahirovic. Dat betekent dat Branco van den Boomen ten opzichte van het duel met de Tukkers uit de basiself verdwijnt. Jordan Henderson sloot deze week weer aan op het trainingsveld, maar is nog niet fit genoeg bevonden om plaats te nemen op de reservebank.

Voorin heeft Van 't Schip geen verrassingen in petto. Dat houdt in dat spits Brian Brobbey, zoals verwacht, vanaf de flanken zal worden ondersteund door Mika Godts en Steven Bergwijn.

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato; Mannsverk, Tahirovic, Taylor; Godts, Brobbey, Bergwijn

Ook de basiself van de bezoekers is bekend. Trainer Marinus Dijkhuizen kan bij Excelsior niet beschikken over aanvaller Troy Parrott; de Ier bepaalde in de vorige Eredivisiewedstrijd tegen FC Volendam de eindstand op 4-0, maar kreeg bij het massale opstootje dat na het laatste fluitsignaal uitbrak een rode kaart. De huurling van Tottenham Hotspur wordt in de Johan Cruijff ArenA vervangen door Lance Duijvestijn, die in de woorden van Rijnmond Sport als 'valse negen' zal gaan spelen.

Opstelling Excelsior: Van Gassel; Benita, Horemans, El Yaakoubi, Zagré; Baas, Goudmijn, Sandra; Sanches Fernandes, Duijvestijn, Lamprou

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Ajax toont interesse in oude bekende: hoofdscout Kelvin de Lang bekijkt transfervrije aanvaller’

Ajax heeft interesse in de terugkeer van een Europa League-finalist van 2017 naar Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen