Robin van Persie
NOS Voetbal

'Van Persie begint trainersloopbaan bij Heerenveen, oud-spits tekent voor 2 jaar'

Robin van Persie is vanaf volgend seizoen hoofdtrainer in de eredivisie, zo melden het AD en de Leeuwarder Courant. De 40-jarige oud-spits gaat een contract voor twee jaar tekenen bij sc Heerenveen.

Na de zomer gaat Van Persie aan de slag als opvolger van Kees van Wonderen in het Abe Lenstra Stadion. In maart werd bekend dat Van Wonderen aan het eind van dit seizoen zou vertrekken bij de huidige nummer tien van de eredivisie.

Van Persie stopte in de zomer van 2019 als voetballer. De aanvaller speelde 102 interlands en is met 50 doelpunten nog altijd topscorer aller tijden van Oranje.

De geboren Rotterdammer speelde in de jeugd bij Excelsior, maar begon en eindigde zijn profcarrière bij Feyenoord. Tussendoor kwam hij uit voor voor de Engelse topclubs Arsenal en Manchester United en speelde hij in Turkije bij Fenerbahçe.

Robin van Persie tijdens zijn laatste Feyenoord-Ajax begin 2019

Na zijn voetballoopbaan ging Van Persie aan de slag als specialisten- en jeugdtrainer bij Feyenoord. Dit seizoen heeft hij het hoogste jeugdelftal onder zijn hoede.

Steijn en Kruijs

Bij sc Heerenveen treft Van Persie met technisch directeur Ferry de Haan een oude bekende. Ze waren teamgenoten in het elftal van Feyenoord dat in 2002 de UEFA Cup won.

De Haan sprak de afgelopen maanden ook met andere potentiële trainers. Zo lekte er een foto uit waarop voormalig Ajax-trainer Maurice Steijn met een delegatie van de Friese club sprak. En ook VVV Venlo-trainer Rick Kruys bevestigde met Heerenveen in gesprek te zijn.

Uiteindelijk is de keuze van Heerenveen volgens het AD en de Leeuwarder Courant op Van Persie gevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl