Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip wijzigt twee keer, sterkhouders terug

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip wijzigt twee keer, sterkhouders terug

5 mei - 09:30 Laatste update: 09:32
53

John van 't Schip houdt vermoedelijk grotendeels vast aan de opstelling tegen Excelsior van vorige week (2-2). Brian Brobbey viel toen geblesseerd uit, maar is weer fit en zal in de basis starten. Steven Berghuis keert na lange afwezigheid terug in de Ajax-selectie.

Vorige week speelde Ajax voor de tweede keer dit seizoen gelijk tegen Excelsior. Aanvoerder Steven Bergwijn kreeg een directe rode kaart en is dus geschorst voor het duel met FC Volendam. Reserve-aanvoerder Berghuis keert na een slepende blessure terug in de selectie en zal Bergwijn vervangen in de voorhoede. Daarnaast is Jordan Henderson ook weer fit verklaard, hij begint naar verwachting op de bank.

Van 't Schip lijkt vast te houden aan de viermans-defensie met Devyne Rensch en Jorrel Hato aan de zijkanten. Josip Sutalo en Ahmetcan Kaplan zullen het centrum vormen. Op het middenveld krijgt Branco van den Boomen de voorkeur boven Benjamin Tahirovic. Sivert Mannsverk en Kenneth Taylor zijn de andere middenvelders in Volendam.

Brobbey viel tegen Excelsior vlak voor rust uit met een bovenbeenblessure, maar is tijdens de vrije week van Ajax op tijd hersteld. Hij zal in de punt van de aanval beginnen, geflankeerd door Berghuis en Mika Godts, die vermoedelijk terug zal keren naar de linkerflank.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato; Van den Boomen, Mannsverk; Berghuis, Taylor, Godts; Brobbey.