Bas Nijhuis zorgt voor boosheid bij voetballiefhebbers: 'De favoriet van Johan Derksen'

6 mei 2024, 21:55   Bijgewerkt: 6 mei 2024, 22:24
Foto: © ESPN

Een beslissing van Bas Nijhuis tijdens de competitiewedstrijd tussen Excelsior en NEC heeft maandagavond de nodige tongen losgemaakt. De arbiter stuurde Excelsior-verdediger Siebe Horemans twintig minuten voor tijd met rood van het veld, na tussenkomst van de videoscheidsrechter.

Horemans zette in de 69ste minuut bij een 0-2 voorsprong voor NEC rond de middenlijn met één been vooruit een tackle in op Dirk Proper. Nijhuis stond met zijn neus op de situatie, maar floot niet voor een overtreding en besloot door te laten spelen. Proper bleef echter liggen, waarna het spel alsnog stil werd gelegd door de arbiter. In de herhaling was te zien hoe Horemans eerst de bal beroerde. Daarna gleed de verdediger van Excelsior door op de kuit van Proper.

Artikel gaat verder onder video

Het was voor videoscheidsrechter Martin Pérez reden om Nijhuis naar de zijkant te roepen. Nijhuis keek uiteindelijk exact 67 seconden naar het videoscherm, alvorens hij terug naar het veld liep en Horemans een directe rode kaart toonde. Excelsior kwam zo met een man minder te staan, bij een 0-2 voorsprong voor NEC.

Veel voetballiefhebbers reageren online kritisch en verward op de beslissing van Nijhuis, daar Horemans bij zijn inzet eerst de bal raakte.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez: 'Opvallend en gek dat hij naar Ajax gaat, ik dacht echt dat hij karakter had'

Kenneth Perez is verrast. "Ik vind het wel opvallend dat je blijkbaar zó graag bij Ajax wil komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Lange tijd hoorde je geen protesten tegen de persoon Nijhuis in welke hoedanigheid dan ook en de laatste tijd komt het verzet tegen hem op gang......opportuun.......

Rudolf21
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Wat zal Excelsior zich genaaid voelen in de arena Gaei geen rood nu wel. Play off dreigt nu. En vele vonden dat de trainer van Excelsior niet zo moest zeuren, het is echt een schande. Heb t met ze te doen, helaas krijg je dat met een VAR en KNVB die vaak heel erg Ajax gezind zijn.

Dropkick
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Stress is het nieuwe woord voor Relax.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen