Excelsior wint met 1-14 van VV Rood Zwart in Delden

11 augustus 2020

Excelsior Rotterdam heeft tijdens het trainingskamp flink uitgehaald in het oefenduel tegen VV Rood Zwart. In Delden werd de vierdeklasser met 1-14 verslagen. Stijn Meijer was met vier treffers de meest scorende speler aan de kant van Excelsior Rotterdam.

Eenrichtingsverkeer
Het was meteen vanaf de aftrap eenrichtingsverkeer richting het doel van VV Rood Zwart. Al na 9 minuten viel de openingstreffer. Het was Ahmad Mendes Moreira die scoorde na een goede voorzet van Joël Zwarts. Mendes Moreira had even daarvoor de paal geraakt en vlak na zijn treffer kopte hij de bal naast het doel.

Groen-witte uittenue
Toch maakte Excelsior, dat voor het eerst speelde in het nieuwe groen-witte uittenue, al snel een tweede treffer. Stijn Meijer tikte binnen na voorbereidend werk van Thomas Verhaar. Drie minuten later zorgde Zwarts voor 0-3. Nadat Frank Lovink namens de thuisploeg iets terug had gedaan (1-3), onderschepte Stijn Meijer een te korte terugspeelbal en kon zo 1-4 maken.

Ruststand
In deze fase liep het aantal treffers hard op. Sander Fischer kopte een corner van Mendes Moreira binnen en de aanvaller maakte kort daarna zelf de 1-6 na een steekpass van Meijer. Stijn Meijer bepaalde de tussenstand daarna eigenhandig op 1-8 door nog twee keer te scoren voor het rustsignaal klonk.

Kralingse jonkies
Na rust bracht Marinus Dijkhuizen een flink aantal verse krachten binnen de lijnen, waaronder Tobias Kleijweg en de jongelingen Julian Baas, Niek den Heeten, Derensili Sanches Fernandes en Dave van Delft. De Kralingse jonkies scoorden er flink op los, want zowel Sanches Fernandes als Van Delft maakte twee doelpunten en Julian Baas was één keer trefzeker. Doordat ook Siebe Horemans een goaltje meepikte, was de eindstand 1-14.