Go Ahead Eagles viert wéér een treffer tegen NAC Breda
NOS VoetbalAangepast

Go Ahead Eagles verpulvert NAC in KNVB-beker, ook Excelsior met gemak door

In navolging van Excelsior eerder op de avond, heeft ook Go Ahead Eagles in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi met klinkende cijfers gewonnen. Het zette op kinderlijke wijze NAC Breda opzij, in Deventer werd het 6-0.

Heel even leek het erop dat Go Ahead Eagles de historische overwinning van Ajax afgelopen weekend in Venlo (0-13) na wilde gaan doen. De klok had nog geen twintig minuten getikt of het stond al 5-0 op de Adelaarshorst. Overigens trad het door het coronavirus geteisterde NAC met een B-ploeg aan.

In de zevende minuut kopte Sam Beukema de Eagles op voorsprong, daarna mochten ook Sam Hendriks, Zakaria Eddahchouri, Jeroen Veldmate (met een strafschop) en Luuk Brouwers een doelpunt voor hun rekening nemen. De ploeg uit Deventer liet daarna het gas los.

Ook toen wist NAC niet veel in te brengen, maar kwam het ook niet meer in grote problemen. Vlak na rust tekende Eagles-speler Antoine Rabillard al de eindstand aan: 6-0.

Elías Már Ómarsson viert zijn treffer tegen Helmond Sport

Eerder op de avond boekte Excelsior ook een ruime zege. De ploeg uit Rotterdam wist in de eerste ronde van het toernooi Helmon Sport met 4-0 te verslaan.

Na nog geen halfuur spelen was het Reuven Niemeijer die vanaf de rand van het zestienmetergebied de thuisploeg op voorsprong zette. Helmond Sport kon na de openingstreffer niet veel tegengas geven.

Op slag van rust was het weer raak voor Excelsior. Na een goede voorzet van Robin van der Meer kon ploeggenoot Elías Már Ómarsson de bal vrij inkoppen. Diezelfde Ómarsson wist ook na rust het net te vinden.

De 25-jarige IJslander kwam goed voor zijn man en wist met het puntje van zijn schoen nog net de bal achter keeper Stijn van Gassel van Helmond Sport te tikken. Met 3-0 op het scorebord had Helmond nog een half uur te gaan om het tij te keren.

Genadeloos

Maar slechts zeven minuten later was het weer raak. Na een slappe breedtepass kon Excelsior counteren en tikte het Helmond Sport helemaal weg. Met een genadeloze trap schoot Joël Zwarts de bal via de onderkant van de lat in het doel en zette zo de eindstand op het scorebord.

In verband met de huidige coronamaatregelen komen deze week alleen de clubs uit het betaald voetbal in actie. De wedstrijden van de amateurclubs zijn naar december verplaatst.