Tomasson bouwt trainerscarrière op: "Zonder Hollandse ziekte"

28 november 2020, 16:04

In Nederland kwam de trainersloopbaan van Jon Dahl Tomasson niet echt van de grond, aangezien hij bij Roda JC en Excelsior niet echt indruk maakte. In het buitenland gaat het beter met de Deen. Met het Zweedse Malmö FF werd hij kampioen en nu wil de trainer meer.

De 44-jarige oud-spits van onder meer Feyenoord en AC Milan begon acht jaar geleden als assistent bij Excelsior en nam daarna het stokje over. Ook werkte hij als trainer bij Roda, waarmee hij degradeerde naar de Eerste Divisie. Bij Malmö heeft de trainer het nu wel goed voor elkaar, aangezien hij met de Zweedse topploeg kampioen is geworden. Tegenover RTV Rijnmond legt hij zijn tactische ideeën bloot."Uitgaan van balbezit, maar wel direct richting het doel", zegt Tomasson. "En zonder de Hollandse ziekte, want met balbezit win je geen wedstrijden. In Nederland wordt positiespel om het positiespel gespeeld. Het gaat om winnen. Wij willen met Malmö heel flexibel kunnen zijn. Soms zetten we hoog druk, dan weer laag. Dat moet in het moderne voetbal, waarin het met name om passing en positiewisselingen draait."

Tomasson heeft het goed naar zijn zin als hoofdcoach en verwacht niet terug te keren in de rol van assistent. "Zeg nooit nooit, maar ik denk er niet direct aan. Al weet je het nooit. Alfred Schreuder zit nu ook bij Barcelona", weet de Deen. Uiteraard koestert Tomasson nog altijd warme gevoelens voor Feyenoord. Of hij daar ooit nog trainer wordt, weet hij niet. "Natuurlijk weet iedereen dat ik warme gevoelens koester voor Feyenoord. Af en toe sms ik nog met Paul Bosvelt en ook met andere oud-spelers heb ik nog contact. Maar ik zit bij Malmö en praat niet over andere clubs. Natuurlijk ben ik ambitieus, maar de link met Feyenoord neem je maar voor je eigen rekening. Hoe mijn band is met Frank Arnesen? Ehm, dat was een Deense voetballer toch?", knipoogt de voormalig goaltjesdief.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen