6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Na een sterk begin zakte Excelsior Rotterdam in de loop van de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade ver weg. Bij rust was het 1-1, maar ook in de tweede helft kon Excelsior zich niet meer herstellen. De Kralingers verloren uiteindelijk met 3-1 in het Parkstad Limburg Stadion.

Op-en-neer

Drie punten zaten er voor dit duel tussen Excelsior Rotterdam en Roda JC Kerkrade. Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek tijdens de eerste helft, waarin het spel op-en-neer ging en veel mogelijkheden te zien waren aan beide kanten. Het begin was voor Excelsior. Zo kreeg Thomas Verhaar al na vijf minuten de kans om Excelsior op voorsprong te zetten, maar hij stuitte op doelman Jan Hoekstra van Roda JC.

Zestiende treffer

Twee minuten later was het alsnog raak voor Excelsior. De aanval begon met een bal op de paal van Thijmen Goppel van Roda JC, maar via een snelle omschakeling was het Elías Már Ómarsson die Excelsior op voorsprong zette met zijn zestiende treffer van het seizoen. Reuven Niemeijer kreeg daarna op aangeven van Ahmad Mendes Moreira een grote kans, maar hij wist deze niet te verzilveren.

Thomas Verhaar kreeg een enorme kans om de score te openen in Kerkrade.

Elías Már Ómarsson maakte in Kerkrade alweer zijn zestiende treffer van het seizoen.

Reddend

De thuisploeg kwam gaandeweg beter in de wedstrijd. In de 24e minuut verwerkte Nathan Tjoe-A-On een voorzet van de Limburgers niet goed, waarna Fabian Serrarens op aangeven van Goppel de gelijkmaker kon aantekenen. Ook na de 1-1 bleef Roda JC dreigend. Alessandro Damen moest een aantal keer reddend optreden om de 2-1 van de thuisploeg te voorkomen. Kort voor rust was Mendes Moreira namens Excelsior gevaarlijk was, maar zijn schot ging over het doel.

Kantelen

Na ruim een uur spelen greep Marinus Dijkhuizen in. Hij bracht Luigi Bruins, Dylan Seys en Mitchell van Rooijen in de ploeg. Hiermee probeerde hij de wedstrijd nog te kantelen, maar vijf minuten later gooide Roda JC het duel definitief in het slot. Een lange bal belandde bij Thijmen Goppel en die schoof hem langs Alessandro Damen binnen, 3-1. Op twee kopballetjes van Ómarsson en een grotere kans voor de eveneens ingevallen Stijn Meijer na, kon Excelsior niet meer gevaarlijk worden.

Te afhankelijk

Daardoor bleef het bij 3-1 en leed Excelsior opnieuw een vervelende nederlaag op vreemde bodem. ,,We kregen na de 1-0 twee grote kansen, maar die maken we niet. Wat dat betreft zijn we te afhankelijk van Elias, dat is al vaker gebleken’’, zei Marinus Dijkhuizen na afloop van de wedstrijd. ,,Daarnaast zakten we ook vandaag na een tegentreffer ver weg. Na de 1-1, maar met name na de 2-1. Het begin van de wedstrijd was heel goed van ons, een 8 of een 9, maar na rust was het misschien wel een 4.’’

Luigi Bruins maakte na weken blessureleed zijn rentree bij Excelsior.

Roda JC bleek in Kerkrade helaas sterker dan Excelsior Rotterdam.

Man of the Match

Doelman Alessandro Damen ontbrak vorige week tegen Jong AZ, waardoor Maarten de Fockert toen het doel van Excelsior Rotterdam verdedigde. In Kerkrade keerde Damen terug in de basisopstelling en hoewel Excelsior met 3-1 verloor van de Limburgers, verrichtte de doelman van de Kralingers een aantal goede reddingen. Ook hij kon echter niet voorkomen dat Excelsior in het lege Parkstad Limburg Stadion onderuitging.