NAC gaat meedoen om directe promotie, Jong Ajax krijgt een oorwassing

01-03-2021 20:46 Laatste update: 22:52
63

NAC Breda heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan. De geelzwarte formatie won in het eigen Rat Verlegh Stadion met 2-0 van TOP Oss en gaat daardoor meedoen om directe promotie naar de Eredivisie.

NAC Breda - TOP Oss 3-0
Door de nederlaag van Almere City tegen SC Cambuur en het verrassende gelijkspel van De Graafschap tegen Jong AZ was er voor NAC veel aan gelegen om de thuiswedstrijd tegen TOP Oss winnend af te sluiten. Met drie punten zou de ploeg van trainer Maurice Steijn weer volop meedoen om directe promotie en dus deden de Bredanaars al snel zaken. Dion Malone kopte de 1-0 binnen en vlak voor rust verdubbelde Lex Immers de marge.

Vlak voor tijd bepaalde Nick Venema de eindstand zelfs nog op 3-0, waardoor De Graafschap en Almere nu de hete adem van NAC in hun nek voelen. De Parel van het Zuiden staat vierde, heeft hetzelfde puntenaantal als nummer drie Almere en kijkt tegen een achterstand van vier punten op de Superboeren aan. Plek twee geeft aan het einde van de rit recht op directe promotie naar de Eredivisie.

Excelsior - Jong Ajax 5-1
Excelsior schoot uit de startblokken tegen de beloften van Ajax en kwam al na acht minuten spelen op voorsprong. Rio Hillen werkte de bal ongelukkig achter Dominik Kotarski. Halverwege de tweede helft wist de thuisploeg de marge te vergroten. Baas legde aan van grote afstand en liet Kotarski met een snoeihard schot kansloos: 2-0.

Excelsior leek de wedstrijd al voor de rust te beslissen. Reuven Niemeijer tikte een rebound binnen na een schot van Mendes Moreira en zorgde zo voor een 3-0 tussenstand.

Na rust golfde het spel op en neer. Jong Ajax kwam een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd: Kenneth Taylor benutte een strafschop na een ongelukkige handsbal in het strafschopgebied van Excelsior. Het mocht niet baten: de thuisploeg liep uiteindelijk uit naar een 5-1 overwinning. Mendes Moreira schoot, net als Baas in de eerste helft, prachtig raak. In de blessuretijd zorgde Joël Zwarts voor het slotakkoord.