Moet ploeterend Heracles zich zorgen maken om Excelsior?

17 mei 2022, 13:30

In de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie neemt Heracles Almelo het woensdagavond op tegen Excelsior. De in crisis verkerende Almeloërs gaan met een heel zuur gevoel de nacompetitie in, terwijl het vertrouwen bij de opponent uit Rotterdam juist toeneemt. Moet Heracles zich zorgen maken?

Het is een understatement dat Heracles niet goed in vorm is. Alles en iedereen in Almelo rekenden zich al rijk door het behalen van de 'heilige 34 punten', maar zondagmiddag veranderde dit toch nog. Door de goede resultaten die alle degradatiekandidaten de afgelopen weken hebben geboekt, hadden de Almeloërs niet genoeg aan dit aantal. Eén punt was zondagmiddag tegen Sparta voldoende geweest, maar de ploeg van Frank Wormuth liet in dat duel zien waarom het de nacompetitie in moet (1-3).

Na een onrustige zondag, werd maandagmiddag ook nog eens trainer Frank Wormuth ontslagen. De club hoopt voor een schokeffect te zorgen, maar heeft dat in de huidige fase nog wel zin? Bij Excelsior zal men gezien de onrust bij de club uit het oosten van het land steeds meer vertrouwen krijgen in het behalen van de finale. De ploeg van Marinus Dijkhuizen is er bovendien een om voor te waken. In de competitie was het in de laatste periode van het seizoen echter wel behoorlijk wisselvallig, waardoor het als zesde eindigde. Excelsior stond lange tijd op een directe promotieplek.

Met stabiele krachten als Redouan el Yaakoubi, Mats Wieffer en goudhaantje Thijs Dallinga, die allen opgesteld staan in een andere linie, is Excelsior wél een goede kandidaat om in de play-offs te promoveren naar de Eredivisie. De ploeg beschikt, in tegenstelling tot tegenstander Heracles, over enorm veel scorend vermogen. In de laatste vijf wedstrijden kwam Excelsior altijd twee keer tot scoren.

Blessures

De valkuil ligt voor Excelsior bij de defensie. In Kralingen kunnen duels eerder in 4-4 eindigen dan in 0-0. De formatie van Marinus Dijkhuizen krijgt veel te veel doelpunten tegen, wat de wisselende resultaten ook enigszins verklaard. Het voordeel voor Excelsior is dat het met Heracles een ploeg treft die nauwelijks scorend vermogen heeft. Dat heeft te maken met de pech die de Almeloërs dit seizoen hebben. Zo zijn aanvallers Kaj Sierhuis (geblesseerd), Ismail Azzaoui (geblesseerd), Delano Burgzorg (transfer) en spelmaker Rai Vloet (transfer) er niet meer bij. Daarnaast ligt ook eerste doelman Janis Blaswich al lang in de lappenmand.

Lees meer: Wormuth 'teleurgesteld': ''Hij heeft elke dag alles gegeven''

Duidelijk is in ieder geval dat het twee zware wedstrijden gaan worden voor Heracles. Mocht Excelsior wél verslagen worden, wacht in de finale ook nog een ontmoeting met ADO Den Haag of FC Eindhoven. Als het in Almelo niet beter gaat dan in de afgelopen weken kan het seizoen wel eens héél pijnlijk gaan eindigen in het Erve Asito.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een derde rotterdamse club in de eredivisie zou natuurlijk geweldig zijn!.

Erik45
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alhoewel ik Excelsior een sympathieke club vind hoop ik toch niet dat het zo ver komt. Maar goed, we zullen zien. Jullie veel succes tegen AS Roma!!

Erik45
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoop doet leven maar ik heb er een hard hoofd in. De verdediging en het middenveld zitten vrij behoorlijk in elkaar maar de aanvalslinie blijft een pijnpunt. Een spits die amper het net weet te vinden in combinatie met buitenspelers die zelden zijn te betrappen op een geslaagde actie doen het ergste vrezen. Daarbij heeft deze selectie zichzelf nog eens extra onder druk gezet door het vertrouwen in de trainer op te zeggen. In het voetbal liggen alle antwoorden op het veld. Ik ben erg benieuwd of deze ploeg in staat blijkt om positief te reageren op de ontstane situatie.

LarsC
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaan het niet redden, Wormuth ontslaan is niet handig geweest

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen