'Heracles wilde afsluiten in buitenland, nu moeten ze nacompetitie spelen'

'Heracles wilde afsluiten in buitenland, nu moeten ze nacompetitie spelen'

17-05-2022 23:17
27

Excelsior heeft een goed gevoel over het tweeluik met Heracles Almelo in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Trainer Marinus Dijkhuizen en middenvelder Reuven Niemeijer van de Kralingers zien dat het rommelt in Almelo.

Excelsior speelt woensdag thuis tegen Heracles. Drie dagen later is de return. "De druk ligt bij Heracles, dat is duidelijk als je tegen zo'n ploeg speelt", zegt Dijkhuizen tegen RTV Rijnmond. "Volgens mij spelen ze al zeventien seizoenen in de Eredivisie en nu moeten ze ineens nacompetitie spelen. Volgens mij wilden ze het seizoen samen afsluiten in het buitenland. Nu moeten ze naar een volgepakt Woudestein. Natuurlijk willen wij ook graag, maar bij ons is het vooral gezonde spanning."

Dijkhuizen weet als geen ander hoe het is om te promoveren naar de Eredivisie. In 2014 sloot hij de nacompetitie al eens winnend af met Excelsior. "Ik heb de promotievideo van acht jaar geleden laten zien, toen ik met Excelsior promoveerde naar de Eredivisie. We hebben nu de mogelijkheid om opnieuw te promoveren en zo'n kans krijg je niet ieder seizoen. Veel jongens hebben dit nog nooit meegemaakt. Dus heb ik ook mijn eigen ervaring als speler en trainer gedeeld met de boys."

Niemeijer ziet bovendien dat het onrustig is bij Heracles, waar hij vier jaar speelde. "Het is daar vrij chaotisch, niemand had hier rekening mee gehouden. Ik kan me voorstellen dat dit een flinke tik is voor ze. De druk op Heracles is hoog en daar willen wij van profiteren. Wij hebben een goede flow te pakken. Het is mooi om te meten of we dit niveau ook aankunnen."