Excelsior deelt flinke tik uit en duwt Heracles Almelo richting KKD

18 mei 2022, 20:41   Bijgewerkt: 18 mei 2022, 20:47

Heracles Almelo heeft woensdagavond een dramatische prestatie geleverd in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. Op bezoek bij Excelsior ging de ploeg van trainer René Kolmschot met liefst 3-0 onderuit. Die flinke achterstand moeten de Heraclieden aanstaande zaterdag zien weg te poetsen in Almelo.

Drie dagen geleden ontglipte Heracles de veilige veertiende plaats door het desastreuse 1-3 verlies tegen Sparta Rotterdam. Een dag later werd - uit blinde paniek - het vertrouwen in hoofdtrainer Frank Wormuth opgezegd, waarna clublegende Kolmschot naar voren werd geschoven om de Heraclieden via de nacompetitie van nog een jaar Eredivisie te verzekeren. Excelsior zat voorafgaand aan de wedstrijd in een beduidend betere flow. De Rotterdammers elimineerden immers in de eerste ronde van de play-offs Roda JC. In de verlenging nam de ploeg van Marinus Dijkhuizen afstand en won met 0-2 in Kerkrade.

Een volstrekte domper voor Excelsior was het uitvallen van de doelpuntenmaker na roekeloos inkomen van Lucas Schoofs. Kort na het openingsdoelpunt verliet de smaakmaker per brancard het Rotterdamse kunstgras met een hoofdblessure. Excelsior was even van de leg, waarbij Heracles via de Nikolai Laursen de lat trof. Hierna volgde een rommelige eindfase van de eerste helft, waarin de ploeg van Kolmschot - mede door het leveren van strijd - voorzichtig tekenen van herstel vertoonde. 

In de tweede helft kwam Heracles Almelo beter voor de dag. Het deelde echter niet meer dan enkele speldenprikjes uit via Samuel Armenteros. Collega-spits Thijs Dallinga sloeg aan de overkant wel toe. De spits van Excelsior verdubbelde na fraai samenspel met Niemeijer de score. In de slotfase poogde Heracles de aansluitingstreffer te maken, maar kreeg het deksel vol op de neus. Ongelukkig balverlies leidde de 3-0 van invaller Couhaib Driouech in. 

Opstellingen en beoordelingen*

Excelsior: Stijn van Gassel 7, Redouan El Yaakoubi 6.5, Siebe Horemans 7, Sven Nieuwpoort 6.5, Kenzo Goudmijn 6.5 (72. Brandon Ormonde-Ottewill -), Reuven Niemeijer 7.5 (90. Nikita Vlasenko -), Marouan Azarkan 7 (33. Julian Baas 6), Thijs Dallinga 7 (80. Nikolas Agrafiotis -), Joshua Eijgenraam 6 (46. Michael Chacón 6.5), Nathan Tjoe-A-On 6 (72. Couhaib Driouech -) en Mats Wieffer 8.

Heracles Almelo: Koen Bucker 5, Navajo Bakboord 5 (77. Noah Fadiga -), Sven Sonnenberg 4.5, Justin Hoogma 4.5, Giacomo Quagliata 5.5 (68. Ruben Roosken 5), Luca De La Torre 6, Anas Ouahim 5, Lucas Schoofs 4.5, Nikolai Laursen 5.5 (77. Kasper Lunding -), Samuel Armenteros 5 en Emil Hansson 5 (68. Elias Sierra 5).

Man of the Match: Mats Wieffer

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TejayCoopers
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heeft Excsior nu 6x gewisseld? Ik tel zowel bij FCUpdate als Flashscore 6 wissels... Of ben ik slecht op de hoogte van de regels?

TejayCoopers
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ah hoofdblessure zeker..

gstbf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je ziet gelijk het effect van de trainer weg sturen

Erik45
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Allereerst de felicitaties richting Excelsior! Een volkomen verdiende overwinning en zoals de ploeg het eerste half uur speelde is het een aanwinst voor de eredivisie. Zoals mijn cluppie deze wedstrijd voor de dag kwam is er niet eens sprake van een aanwinst voor de eerste divisie. Hopelijk kunnen ze het zaterdagavond nog recht zetten maar waarschijnlijk wordt het een verhaal van uithuilen en opnieuw beginnen, zowel sportief als organisatorisch...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen