Dijkhuizen denkt voorzichtig aan FC Barcelona na 3-0: 'Kop erbij houden'

Dijkhuizen denkt voorzichtig aan FC Barcelona na 3-0: 'Kop erbij houden'

19-05-2022 08:02
23

Hoewel Excelsior op de rand van de finale van de play-offs staat, rekenen ze zich in Rotterdam nog niet rijk. Heracles Almelo werd woensdagavond afgedroogd en moet vrezen voor degradatie. Trainer Marinus Dijkhuizen waarschuwt zijn elftal.

Of het nog mis kan gaan na de 3-0 van woensdag? "Ja, dat kan altijd. We hebben genoeg historische wedstrijden meegemaakt", zegt Dijkhuizen tegen ESPN. "Ik heb zelf op de tribune gezeten bij FC Barcelona (tegen Paris Saint-Germain, de 6-1, red.) en zag mijn buurman tien minuten voor tijd vertrekken. Ik denk dat hij nog spijt heeft. Je moet altijd je kop erbij houden. Zaterdag afmaken, dat wel. We moeten nu goed herstellen.

Spits Thijs Dallinga, de maker van de 2-0, is er ook nog niet gerust op, maar is wel vol vertrouwen. "Of het genoeg is? Dat is afwachten, maar 3-0 is een hele goede uitgangspositie. We gaan het zien en hebben alle vertrouwen erin", zegt hij bij de NOS. 

Excelsior is mentaal sowieso in het voordeel. "Je weet dat zij met een heel ander gevoel de play-offs ingaan dan wij, omdat wij in principe niets te verliezen hebben. Je weet dat de mindset wellicht wat anders is. Heracles is normaal gesproken een middenmotor. Als ze onverwacht in de play-offs komen, weet je dat ze hier niet met een lekker gevoel heengaan. Daar hebben we goed op gereageerd."